marți, 6 septembrie 2011

Furt repetat!

V-am povestit în urmă cu câtva timp cum ştirile mele ajung pe www.braşovultau.ro aproape cuvânt cu cuvânt, fără însă ca eu ori ziarul la care lucrez să fim trecuţi ca şi sursă.

Uitaţi NOI dovezi:

Ştirea mea:

Controale pe linie de substanţe chimice periculoase

Publicat in: myTex.ro - portalul tau de stiri online nr. 5502 din Mi, 07 Sep 2011

O cantitate redusă de mercur, pe care o şcoală din municipiul nostru o deţinea în scopul efectuării unor experimente de laborator, era cât pe ce să-i bage în bucluc pe reprezentanţii unităţii respective, întrucât substanţa periculoasă nu fusese declarată autorităţilor, aşa cum cere legea. A fost o neglijenţă minoră, care nu a pus pe nimeni în primejdie, după cum a ţinut să precizeze, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Braşov, comisar-şef Liviu Naghi: „Situaţia s-a lămurit fără incidente. Se pare că unitatea respectivă deţinea substanţa pentru laborator, dar a uitat s-o declare autorităţilor. Nu a fost nimic grav”.
Mercurul a fost descoperit în timpul unei acţiuni iniţiate şi coordonate de poliţişti din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Verificările au vizat mai multe instituţii publice şi private din Braşov, dar şi din alte nouă judeţe şi au durat aproape o lună.
La noi, singura neregulă descoperită a fost cea enunţată, conform sursei citate.
„S-a acordat o atenţie deosebită depistării situaţiilor de risc generate de condiţiile necorespunzătoare de depozitare, a legalităţii operaţiunilor cu substanţe periculoase toxice şi foarte toxice şi substanţelor expirate, care, potrivit legii, sunt încadrate în categoria deşeurilor periculoase, ţinând cont de pericolul pe care îl reprezintă accidentele ecologice”, au precizat, la rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Române.
La controale au participat inclusiv specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă şi de la Garda de Mediu. (R.O.)
http://www.mytex.ro/fapt-divers/controale-pe-linie-de-substante-chimice-periculoase_293987.php
şi ştirea lor:

O sticlă cu mercur i-a pus pe jar pe poliţişti, 07 Septembrie, 2011 • 10:09:13

O cantitate redusă de mercur, pe care o şcoală din municipiul nostru o deţinea în scopul efectuării unor experimente de laborator, era cât pe ce să-i bage în bucluc pe reprezentanţii unităţii respective, întrucât substanţa periculoasă nu fusese declarată autorităţilor, aşa cum cere legea. A fost o neglijenţă minoră, dar nu a fost nimeni în primejdie, după cum a ţinut să precizeze, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Braşov, comisar-şef Liviu Naghi: „Situaţia s-a lămurit fără incidente. Se pare că unitatea respectivă deţinea substanţa pentru laborator, dar a uitat s-o declare autorităţilor. Nu a fost nimic grav".
Control de amploare. Mercurul a fost descoperit în timpul unei acţiuni iniţiate şi coordonate de poliţişti din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Verificările au vizat mai multe instituţii publice şi private din Braşov, dar şi din alte nouă judeţe şi au durat aproape o lună. La noi, singura neregulă descoperită a fost cea enunţată, conform sursei citate. „S-a acordat o atenţie deosebită depistării situaţiilor de risc generate de condiţiile necorespunzătoare de depozitare, a legalităţii operaţiunilor cu substanţe periculoase toxice şi foarte toxice şi substanţelor expirate, care, potrivit legii, sunt încadrate în categoria deşeurilor periculoase, ţinând cont de pericolul pe care îl reprezintă accidentele ecologice", au precizat, la rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Române. La controale au participat inclusiv specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă şi de la Garda de Mediu.
http://www.brasovultau.ro/O-sticla-cu-mercur-i-a-pus-pe-jar-pe-politisti-47748.html

După cum observaţi, doar titlul şi un subtitlu, pe care l-au adăugat ei, sunt diferenţele dintre cele două texte... Cel mai mult mă deranjează că, pe lângă faptul că iau informaţiile, nici măcar nu au bunul-simţ să mascheze furtul prin schimbarea modului de exprimare! Cât despre ora de publicare, textele noastre apar imediat după orele 00.00, în timp ce la ei a apărut după zece ore.
Bine, uneori trişau până şi la asta, setând ora lor în aşa fel încât părea că ştirea a apărut la ei cu 10 minute înainte ca ea să apară la noi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu