luni, 8 august 2011

Nuntă

Peste vreo două săptămâni, o să merg la o nuntă cu Ştefan. Se însoară un coleg de-al lui, cu care se înţelege bine, aşa că vom fi şi noi prezenţi în -sper eu pentru cuplu- una dintre cele mai frumoase zile ale tinerilor îndrăgostiţi. Până acum am mai fost la o singură nuntă, pe când aveam vreo 13 ani, deci a trecut lejer un deceniu de atunci... Într-un fel, sunt încântată că o să văd de aproape bucuria unei mirese, că o să-i simt emoţiile :). Nu pentru că m-aş vedea pe mine mireasă. Nu, este prea devreme. Îl ador pe Ştefan, dar cred că suntem prea tineri ca să ne căsătorim, suntem încă necopţi, oricât ne-am iubi. Important este că ne vede Dumnezeu, iar pentru a fi fericiţi împreună nu avem nevoie de acte, de inele, de martori etc.. Eu una ştiu că sufletul meu îi aparţine în totalitate.

Revenind la căsătorie, dintotdeauna am considerat actul dintre miri ca pe un contract obişnuit, întrucât el nu asigură dragostea dintre doi oameni, ci stabilitatea financiară. În caz de divorţ, ori de deces, ori la apariţia unui copil, totul este "acoperit"... Dar siguranţa că vei fi iubit(ă) zeci de ani de acum încolo de persoana cu care te căsătoreşti nu ţi-o poate oferi nimeni şi nimic.  Totul ţine de oamenii care formează cuplul respectiv, de felul în care se comportă unul cu celălalt, de compromisurile pe care sunt supuşi să le facă pentru fericirea celuilalt, de respectul reciproc, de puterea fiecăruia de a se lupta cu greutăţile vieţii. O dragoste veşnică nu înseamnă neapărat o dragoste perfectă, ceea ce puţini ştiu... de aceea multe cupluri se şi despart. Oamenii cred că este mai simplu să iasă dintr-o relaţie, când apar primele probleme, şi să-şi încerce norocul cu altcineva, decât să lupte pentru dragoste, dar frumuseţea vieţii constă tocmai în provocările de zi cu zi, iar când doi oameni se unesc pentru a le depăşi, ei devin invincibili.

Sper ca tinerii la nunta cărora vom merge să aibă înţelepciunea, răbdarea şi dragostea să rămână împreună pentru totdeauna -nu din cauza actului, ci datorită sentimentelor dintre ei :)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu