Mi-am amintit, aş avea totuşi ceva anume de transmis: gospodarii care vor tăia porci în perioada următoare trebuie să nu uite să facă testul de trichineloză înainte de a consuma carnea!!!! ca noutate, medicii veterinari vor face de acum încolo şi un test de pestă porcină (dacă vreţi, puteţi să-i spuneţi gripă porcină). Sursa e sigură, respectiv directorul executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov.
Poate aşa ne ajută Dumnezeu şi se dă drumul la exportul cărnii de porc, adică poate reuşim să mai şi dăm Comunităţii ceea ce avem, nu doar să înghiţim ce ne vâră ei pe gât, mai mult sau mai puţin forţat... De câţiva ani, din cauza unor probleme naţionale cu pesta porcină, nu mai avem voie să exportăm în UE şi perioada de interdicţie se tot prelungeşte de la un termen la altul. Sper ca prin această măsură, să nu mai aibă ce comenta şi să considere că nu mai suntem un "pericol" pentru sănătatea lor, întrucât ţinem animalele sub control.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu