duminică, 9 octombrie 2011

Despre înşelat

Am citit pe site-ul unei reviste de femei o poveste de dragoste în care soţul obişnuia să-şi înşele sistematic soţia cu orice femeie îi ieşea în cale, iar ea i-a rămas alături chiar şi când a aflat că s-ar putea ca el să fi luat HIV, în urma uneia dintre aventuri...  Din ce a povestit femeia, individul a început s-o înşele imediat după nuntă şi au fost de mai multe ori la un pas de divorţ. La un moment dat, după ce bărbatul a fost surprins chiar de soacră de mână cu amanta, prin oraş, soţia a aflat că este însărcinată şi a renunţat la gândul despărţirii. Dar, chiar şi după ce a devenit tată, a continuat cu aventurile. Până într-o zi când, simţindu-se rău, şi-a făcut analize şi a ieşit suspect de HIV. A trebuit să-i spună şi soţiei, ca să-şi facă analize şi ea, dar şi fetiţa. În final, s-a dovedit că nu avea nici unul dintre ei HIV. El, în schimb, avea o altă infecţie, din cauza căreia a ajuns să-şi piardă un testicul. De atunci, cică, nu mai calcă strâmb. Pe tot parcursul articolului, femeia îl lăuda, spunând că în afara acestui "mic" defect, era un bărbat minunat şi că de când cu boala, s-a potolit, iar acum sunt complet fericiţi.

Acum, vine partea mea: cum să ierţi un bărbat care te înşeală de fiecare dată când are ocazia, apoi vine acasă de parcă nimic nu s-a întâmplat?! Cum să crezi că te iubeşte cu adevărat un asemenea om, când el te răneşte în mod conştient şi, într-un fel, cu zâmbetul pe buze?! Cum să faci copil cu un asemenea bărbat? Şi cum să rămâi să-l îngrijeşti, când se îmbolnăveşte?! mai ales atunci când se îmbolnăveşte, pentru că s-a culcat cu o alta?! Sunt convinsă că nu dragostea bruscă faţă de soţia lui l-a făcut să stopeze şirul aventurilor, ci teama de o nouă boală sau complexul că a rămas cu un singur testicul (pierdere tradusă în mintea unui bărbat prin scăderea masculinităţii). Eu n-aş putea să iert nici măcar o aventură, d-apoi atâtea...
Ce m-a mai şocat a fost reacţia celorlalte cititoare ale articolului, care au lăudat-o pe femeie pentru curajul ei. Care curaj?! Să spunem că nu se îmbolnăvea prostul ăla şi o înşela până la adânci bătrâneţi, iar fiica lor afla de aventuri... Ce învăţa fata?! Că este normal ca femeile să fie simple obiecte de satisfacere a plăcerilor bărbaţilor, că soţiile trebuie să doarmă şi să facă dragoste nu doar cu soţul lor, ci, indirect, şi cu diverse femei?!
Aşa cum îl invinovăţesc pe bărbatul ăsta şi pe cei care înşeală, în general, tot aşa sunt furioasă pe femeile care acceptă să se culce cu ei, ştiind că au partenere.

sursa articol:
http://www.eva.ro/dragoste/relatii/m-a-inselat-pana-s-a-imbolnavit-dar-am-ramas-cu-el-articol-37431.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu