luni, 21 noiembrie 2011

O nouă avertizare: aveţi grijă la vânzătorii de maşini de pe internet

Astăzi am pregătit un material despre trei făgărăşeni care au dat avansuri de mii de euro, prin intermediul unor conturi bancare, pentru nişte maşini pe care nu le-au mai primit, întrucât "vânzătorii", contactaţi online, au dispărut pur şi simplu. Oamenii au depus plângere la Poliţie, dar sunt slabe şanse să fie găsiţi escrocii şi să-şi primească banii înapoi.
Nu sunt cazuri izolate, aşa că aveţi grijă! Oamenii în cauză au dat banii pentru că "vânzătorii" i-au făcut să creadă că aşa li se vor păstra maşinile... Nu mai credeţi aşa ceva! Dacă vă place atât de mult o maşină, mai bine conveniţi ca în următoarele 24 de ore să mergeţi şi s-o luaţi cu acte în regulă. Dar şi aşa puteţi risca să fie vorba despre o maşină furată, aşa că cel mai bine este să nu vă pripiţi când vine vorba despre o achiziţie atât de costisitoare!

Acum vreo două luni, oameni din toată ţara au venit la Braşov, la sediul unei firme de la care trebuia să primească maşini de lux, pentru care dăduse aconturi de până la 60.000 de lei, dar de la care n-au primit nimic. Clădirea era ferecată, pe patron nu-l cunoştea nimeni, precontractele fuseseră semnate de o secretară... Poliţiştii cercetează acum cazul... Păţiţii nu mai speră să-şi recupereze banii. Greşeala lor a fost că au găsit firma pe internet şi au crezut ce promova aceasta pe site: că-şi vor putea cumpăra maşini de lux în leasing, aduse din Germania sau Belgia, la preţuri foarte mici, doar cu buletinul, fără dobândă. Până acum, maşinile de lux au rămas numai nişte imagini pe monitorul calculatoarelor, în timp ce banii s-au evaporat. Foarte puţini au şi primit autoturismele comandate, dar având alte dotări şi culori decât cele cerute...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu